סלוניקי מתעוררת, כן, בשנים האחרונות היא הופכת יותר ויותר עדכנית, קוסמופוליטית, מארחת כנסים בינלאומיים רבים, וגם את אחד מפסטיבלי הסרטים המפורסמים באירופה.
יותר ויותר תיירים מגיעים אל העיר, וניתן לראות איך היא משתנה, ומעיר מיושנת, ולא הכי יפה בסביבה, היא מציעה לתייר שמגיע אליה יותר ויותר מקומות בילוי, יותר ויותר מסעדות, בתי קפה, מטבחי שף והיא לגמרי שמה עצמה על מפת הקולינאריה המקומית.
היא טומנת בחובה כמה קלאסיקות מסורתיות שמיוחסות לה, כמו ה'קולורי' - הוא הכעך המקומי, ה'קאזאן דיבי' - הוא מעין קינוח עשוי חלב, ה'טריגונה', גם הוא קינוח לאוהבי המתוק מתוק מדי, ה'בוגאצה' בגרסה המלוחה והמתוקה, ועוד טעימות מקומיות.
הדרך הכי כייפית שאנחנו יודעים להכיר מקום, היא דרך טעמיו, מטעמיו, מנהגיו וסיפוריו.
אתר יוון והאיים בישל סיור כזה, עם מדריך מקומי דובר אנגלית, ששוזר בין הביסים את סיפורי העיר, את הפיקנטריה המקומית ואת המסורת.
וגם יצייד אתכם בעוד המלצות, איתם תוכלו להמשיך להינות מהעיר סלוניקי.
משך הסיור כ-3 שעות. הסיור הוא רגלי, וגם פרטי, אלא אם עוד אנשים רוצים באותו תאריך שלכם, ואז תתקבץ קבוצה קטנה.
הסיור כולל את הטעימות, בכל אחד מן המקומות המיתולוגיים או הנסתרים אליהם תגיעו במהלך הסיור, אז צריך לבוא רעבים.
לתיאום סיור שלחו פנו פנייה במייל עם ציון תאריך ומספר משתתפים: להשארת פניה לחצו פה
או מלאו פרטים בטופס למטה
הקולורי המפורסם של סלוניקי, מגיע במגוון מילויים וטעמים, מלוחים ומתוקים:
הטריגונה - לאוהבי המתוק - קונוס פילו מתוק במילוי קרם פטיסייר מתוק מתוק
ציפוראדיקו - קונספט יווני שאיך עוד לא אימצנו?!
לתיאום סיור קולינארי פרטי בסלונקי השאירו פניה בטופס. ציינו כמה משתתפים ותאריך מבוקש
Zamir Sivan CEO